lauantai 28. joulukuuta 2019

Merinovillaa





Aika menee sitten äkkiä. Kumma juttu, enää ei ehdi edes tottua elettävään vuoden aikaan kunnolla kun ollaan jo seuraavassa. Olenkin sen takia hankkinut joka vuoden aikaan sopivia verhoja yms. niin ei tarvitse aina niitä olla vaihtamassa

Juuri kun totuin pimeyteen ja aloin siitä oikein nauttia, niin eikö ala vuoren takaa aurinko pilkottamaan harvasa päivä paljastaen kaikki pölyt ja vanhentuneen naaman. Ja se valo tuntuu NIIN KOVALTA tuota valkoista lunta vasten.

Kuvassa oleva ihana valo joulun aikaan on niin lempeä, että siitä on ihan vaikea luopua.

No, pari kuukautta kun kärmistelee kylmyydessä ja kovassa valossa niin maaliskuussa helpottaa. Silloin tuntuu jo jotain lempeyttä ilmassa.




Joulu on mukavassa mallissa. Kinkun loppuja leivän päällä syödään ja nautiskellaan vielä kynttilän valosta sekä joulukoristeista.

Isäntä aloitti juuri katsomaan jotain vanhaa elokuvaa ja me Repen kanssa tultiin tänne kirjoituspöydän ääreen, minä tuolille ja Repe pöydän alle kuorsaamaan. Nyt olohuoneestakin kuuluu jo laimeaa kuorsausta ja kun kävin katsomassa, niin Isäntä siellä taitaa tehdä jotain ns. pimeitä tilauksia tai vahinko klikkauksia vai miksiköhän niitä nimeäisi. Sillä kun on kummallinen tapa klikata unissaan tietokone hiirtä vähän väliä. Otin varmuuden vuoksi hiiren pois. Naputelkoon vaikka tuolin kädensijaa.

Tänään käytiin jouluostoksilla. Oli pientä pakotetta ostaa oikein juhlava asu, kun on tulossa ns.pukujuhla, jossa on pukukoodina Tumma puku. Tuosta linkistä opiskelin että tarkoittaa miehellä tummaa pukua.

Ja sekös mietityttää, vallankin näin kylmillä ilmoilla...siis että ihanko pitäisi hameen tapaiseen pukeutua. Ei mitään mukavaa hommaa kauppojen sovituskopeissa tunkea päälle juhla-asuja kaiken paljastavassa kalmeassa ylävalossa ja pää hiestä märkänä. Milloin puku juuttui päälle ja sitä kiskottiin Isännänkin avustuksella. Monenlaista selitystä sai myyjä kuulla, minkä takia sitä ei näyttänyt peilissä aina ihan sutjakaltakaan. Isäntäkin siinä vitsaili ja veteli vatsaa sisäänpäin ja sanoi, että "Juu, kyllä hänenkin mahansa näyttää selvästi pienemmältä kun hiukan notkistaa selkää". Totesin että "päinvastoin".      


No, löytyi sieltä sitten mekko, kaksikin. Mutta luulen ja tiedän että jatkomietintää tulee vielä aiheuttamaan moni asia. JOS on pakkasta kamalasti, niin pitää varmaan hankkia Merinovillaiset alusvaatteet, ei tässä tällä iällä aleta enää paleltumaan ulkonäönkään vuoksi.....