tiistai 19. marraskuuta 2019

Antakaa meidän olla..

....rauhassa vanhanaikaisia. Tämmöinen ajatus tuli tänään kirkkaasti mieleen, kun selailin kaupungin Palveluopas-kirjasta, jossa oli ihanin kuvin ja selkein tekstein kerrottu kaupungin palveluista. Kuinka ihanaa oli selata sitä käsiin sopivaa kirjasta sen sijaan, että olisi tihruuttanut sitäkin kännykästä, joka koko ajan syöttää sekaan jotain evästeitä, mainoksia tms..ylimääräistä.

Töistä tullessani meinasi päreet palaa heti kaupan kassalla (juuri kun olin päässyt eroon tietokoneen näytöstä) Kassalla kuulin TAAS ne sanat: Onko teillä jo S-Mobiili ?..se kun on niin kätevä kuulemma ...  Tällä kertaa sain oikein pidellä itseäni, etten sanonut ääneen (onneksi ajattelin vain) että ON ON, mutta "Antakaa nyt minun olla rauhassa vanhanaikainen, minusta on NIIN ihana työn vastapainoksi kaivaa rahapussi rauhassa ja leikkiä välillä entisajan mummoa ja maksaa yksinkertaisella pankkikortilla ja tököttää ne muutama numero siihen laitteeseen, kaiken maailman bonuskortitkin ottaa pahasti pattiin....

Ja Markettiin mennessäni oli partio vastassa tyrkyttämässä skannereita, joilla kuulemma voi sujuvoittaa ostosten tekoa. (ja Huom ! vähentää TYÖNtekijöitä ja tällä "Kerää ja Skannaa" -palvelulla, jossa asiakas kulkee pitkin kauppaa kuin Etsivä tuijottaen suurennuslasia edessään, skannaa tämä laite hänen ostoksensa, jotka pakataan samalla suoraan omaan kassiin. Ja ostokset maksetaan ITSEpalvelukassalla. Joku sanoikin jossain, että oli seurannut huvittuneena, kumpi on nopeampi työntekijä: asiakas itse vai viereinen kassatyöntekijä, kumman kasa meni nopeammin kassan ohi. 

Pitääkö AINA joka paikassa tarjota kaiken maailman ylimääräisiä hömpötyksiä. Joka paikassa tuputetaan jos jonkinlaista sähköistä etua, jonka saa käyttöön, kun kaivaa sen KÄNNYKÄN ja naputtelee sitä sun tätä sinne. Minä en kestä. Laittakaa takaisin ne tarjousplakaatit hyllyjen reunoille ja antakaa ihmisten valita ne sieltä hyllyiltä ilman että täytyy olla koko ajan nenä kiinni kännykässä tai skannerissa , niin että saa tähyillä katse kaukaisuuteen ja höpötellä rauhassa tuttujen kanssa, ilman että kaikki kulkevat skannerit ojossa toistensa ohi. Voi Hyvää Päivää tätä maaliman menoa. 

Taitaa olla sähköiset vempaimet syöneet meidän kaiken ajan jo. Olemme suorastaan niiden VANKEJA. 
                             Kirja, Skanneri, Iphone