maanantai 31. joulukuuta 2018

Suklaa on loppu

Niin paljon kun elämässäni olenkin haikaillut, että kaupat olisi kävelymatkan päässä, niin totean tässä kohtaa, että taitaakin olla ollut meikätytön onni etteivät ole ihan nurkilla eikä ihan joka hätään viitsi autoa käynnistää. Joulu on siis mennyt ja suklaat loppu. Mutta niinpä kylmää kammoavana pysyn kuitenkin mukavasti sisätiloissa, enkä mene kylmään autoon, joka näkyy olevan kaiken kukkuraksi lumikasan alla ja kestän kuin kestänkin suklaan loppumisen. Mutta VAIKEATA se on.

Äsken syötiin Isännän kanssa viimeiset jouluruoat. Jäljellä oli pikkaisen perunalaatikkoa ja enemmän lanttulaatikkoa. Kinkkukastiketta myös, niin ja rosollia löytyi myös jääkaapin perältä. Siis ensi vuoteen samalla todeten, että ei niitä laatikoita enää itse kannata alkaa tekemään. Kyllä kaupan laatikot on ihan yhtä hyviä, vallankin kun lorauttaa päälle hiukan kinkunkastiketta.

Isäntä katselee TV:stä Tähtisumua (ohjelmaa joltain 50-60 -luvulta), jolloin kaikki oli mustavalkoista ja niin leppoisaa. Ohjelmasta tulee niin mukava fiilis täältä perähuoneesta kauempaakin kuunnellen. Mutta Isäntä on tainnut katsoa jo tänään niitä liian pitkään, kun ruokapöydässä oli selvästi jo taantunut jutuissaan jonnekkin vanhalle ajalle. Söi ja meni katsomaan lisää Tähtisumua ja tanssahteli valssia mennessään ja esitti, että josko lähdettäisiin tänään Uuden Vuoden tansseihin.

Uusi huonekalujärjestys
Ilmoitin siihen, että olisi varmaan aika opetella muutama uusi askel noihin vanhoihin kuvioihin, muutoin ei oikein vedä täältä kodin lämmöstä mihinkään synkeisiin, kolkkoihin, korpien kätköissä oleviin tanssipaikkoihin näin talvella, kun juuri sain Fengshuit kotona kohdilleen.

Ja se vaati sentään aika monta nojatuolin siirtoa pitkin huonetta. NYT on niin kiva olla kotona, että ei täältä voi mihinkään lähteä.
Kuunnellaan vaan uuden vuoden paukutukset ja säätietojen myrskyt kotona.
Ja sitä mieltä oli Isäntäkin kun laittoi musiikit soimaan.



Alla eräs ihan tähän asiaan kuulumaton kuva, joka on minusta jotenkin niin ihastuttava. Sattui löytymään tiedostoista etsiessäni toista kuvaa. Siinä on meidän Repukka päivähoitajiensa kanssa uimareissulla Lutakossa.
Kesää odotellessa.....