torstai 2. elokuuta 2018

Ta de lugnt

          
Onhan se nyt hellettä pukannut ihan omiksi tarpeiksi. Ja tullut lisää ymmärrystä Etelän elävienkin lunkimpaan elämän otteeseen. Eihän tässä helteessä jaksa kerta kaikkiaan töitä tehdä. Eli yhtä lunkkeja oltais, jos yht'äkkiä tännekin tulisi Etelän ilmasto. Ollaan muka niin ahkeria täällä Pohjolassa, mutta totuushan on se, että meidänhän on vaan pakko juosta ettei palele....

Ja hommia, niitähän piisais..... Mikä IHME se laittaa ihmisen keräämään itselleen niin paljon työtä ja vaivaa. Ja miksi elämässä on niin paljon asioita, joita TÄYTYY. Siis täytyy tehdä sitä ja sekin täytys tehdä jne. Nyt vasta tajuaa, että kannattaa laittaa itselleen vain sopivasti niitä täytyy-juttuja.
Tolppa toimii hyvin, autossa 33 astetta.


Katselin juuri puutarhalehtiä ja mietin, että mihin harhaan sitä ihminen saattaakaan joutua esim. ihastelemalla jonkun muun pihoja ja puutarhoja ja hamutessaan niitä itselleen.

Tällä tietoa mieleiseni paras tapa olisi sijoittaa talonsa aidon, asiaansa paneutuvan puutarhurin naapuriksi, niin että on hyvä näkymä naapurin puutarhaan, siinä sitä on stressitön tapa nauttia elämästä ja aamukahvistaan.





Onneksi sain lapsena sivistystä siitäkin riemusta, kun jouduin kitkemään ja hoitamaan kaiken maailman puskia ja niitä oli PALJON.

Niinpä en erehdyksessäkään ole innostunut niitä pihaani istuttamaan. Paitsi jos täälläkin olisi kesä koko vuoden, niin se olisi sitten toinen juttu, ei menisi hukalle työt heti kukintojen jälkeen pakkasöistä.....ja silloinkin minulle riittäisi ainoastaan itsestään hoituvat lajit.





Yllä kuva oikein helteiseltä päivältä, kun Isäntä pääsi rallitunnelmaan asettumalla pressun alle asentamaan asuntovaunun pyöriin Movereita helikoptereiden ajellessa edestakaisin talon yli ja Ralliradion pauhatessa.  
Kukat, Orangery, Castle Benrath, Linna
Esimerkiksi tällaisen puutarhan naapuriin vaikka vanhana asumaan 