maanantai 23. huhtikuuta 2018

Uutishaukka

No nyt on ensimmäiset varmat kesän merkit ilmassa, nimittäin anopin nimipäivät lähestyy. Ne ei petä koskaan. Ensimmäinen kesän henkäys koetaan silloin. Samaten kuin Isännällä syntymäpäivät, silloin pitää kaivaa aina talvirenkaat ja villahousut esiin.

Kesää tässä sitkeästi odotellessamme ollaan iltaisin istuskeltu Isännän kanssa viereisillä nojatuoleillamme odotellen ulkokeinuun pääsyä. Ihailen ja samalla kadehdin siinä sivusta Isännän unenlahjoja, jotka on kyllä todella hyvät. Viime aikoina olen huomannut uutena piirteenä silmät auki kuorsauksen. Se hämää minua kyllä vähän, kun en ole varma, toimiiko silloin yhteys vai ei.

No, yleensä se siinä lueskelee lehtiä, joita minä en tahdo jaksaa enää lukea infoähkyn vuoksi. Mieluummin kuuntelen tai katselen uutisia. MUTTA mistä ihmeen syystä siitä sivusta kurkaten Isännän lehdessä on sittenkin TODELLA mielenkiintoisia juttuja yms. kaikenlaista kiinnostavaa. Kurkin ja kyselen, että Mitä siinä oikein sanotaan ??!!
Johon Isäntä ihmettelee " HÖH ! No, Sinustahan on tullut varsinainen Uutishaukka,kun sieltä pitää noin kurkkia koko ajan !! Ja kun saan lopulta lehden käteeni, ei se enää maistukkaan niin mielenkiintoiselta, kuin juuri äsken, ihan kuin ne kaikki mielenkiintoiset jutut olisi hävinneet yht' äkkiä kuin tuhka tuuleen, joten totean että Taitaa olla kaikki toisen tekemänä paljon mielenkiintoisempaa tässä elämässä... 

Mutta onneksi on muuten kesäisempää, niin yksi mielenkiinnon aihe on Sadetutkan tutkiminen. Ai että, kun on kiva seurata taas niitä pilvien liikkeitä. Ja tutkia, että pitääkö tutkassa kellonaika paikkansa, kun vuoren takaa pilvirintama saapuu maisemiin. Norjassa Bergen voisi olla oiva paikka seurata säitä. Siellä näkyy Poudan sääkartoilla talvellakin ukkostavan, kun matalapaine mereltä kohtaa mantereen.

Joo, kivahan se on, että kesä lähestyy, mutta on siinä huonotkin puolensa kuten esim. nuo moninaiset ulkohommat, jotka nuorena olivat tavoite ja nyt näin vanhempana monesti pelkkä pakote. 
Ihanaa seurata keinusta pilviä