keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Täydellinen elämä

Katselin tuossa Uutisia ja kuuntelin hallituksen uusia työllistämistoimenpiteitä. Mieleen alkoi tulla ajatuksia mm. siitä miten ihmeessä nuorisoa saisi työnsyrjään, kun maailma on nyt pullollaan paljon mukavampaakin tekemistä heille kuin tylsä työnteko. Eikö sitä voisi kehitellä vaikka TV.kilpailuja heille esim. Osallistu "Työpaikan Kingi"-ohjelmaan tai "Voice of the Firma", miten olisi "Tähtityöntekijä kilpailu" palkkana vaikkapa se työpaikka.

Joo, semmoista se on, ei se aina hääviä ole se työnteko, eikä elämä täydellistä. Ja niinkuin sitä joskus erehtyy töistä ajallessa kuvittelemaan kotiaankin kuin suoraan TV:n stailausohjelmista ja koko elämää auvoisaksi. Tässä yhtenäkin päivänä ajelin kotia kohti hyvällä fiiliksellä auringon auton ikkunoista lämmittäessä mukavasti. Hain postin kevään ensimmäisessä leppoisassa tuulessa, mutta kun avasin oven, vastaan ei tullutkaan mikään Koivutolun tuoksu vaan nenään sellainen pistävä savun ja puun haju taas, aikani sitä ihmeteltyä, huomasin että naapuri (mikähän niistä, kun ihan lähinaapureita on ainakin 11) on innostunut lämmittämään ilmeisesti puilla. Ja savu tuleekin sitten ilmastoinnin kautta aina meille sisälle ja kiinnittyy huonekaluihin ja nenään.
Ja seuraava täydellisyyden rikkoja oli apukeittiön oven avaaminen, josta ilmestyi intoa puhkuva koira ja HIRVEÄ HAJU. Ja kas, suihkuhuoneen puolella oli siistit pikku pökäleet. Ja Repe selvästikin yritti kääntää huomiotani muualle ja hössötti kovasti kimpussa ja vei minua olohuoneeseen. 

Siinä sitten suihkuhuoneen siivottuani ja savunhajussa kahvitellessa hekumoin ajatuksella "Haa, kohta aletaankin rakentamaan puulämmitteistä pihasaunaa .
Ja Repen juostessa pihassa ja päästäessäni sen kurajalkoineen sisään, aattelin, että juu, ei se ole elämä kuin noissa sisustusohjelmissa, joita tulee myös nykyään JOKA kanavalta. Olenkin siirtynyt katsomaan vaihtelun vuoksi "Alaskan erakoita", jossa ollaan yksinkertaisten asioiden äärellä.


Ja mökkiohjelmia, niitä tulee kanssa pilvin pimein. Ja aina niissäkin on joku muu tekemässä mökin kuin omistajat itse.

Lohduttavaa niiden katsomisessa on se, että KUKA ihme jaksaa kokata tuollaiselle porukalle ruokaa ja kantaa sitä niskat kyssässä kaupasta!
No se lainakokki tietysti.





Tästä tulikin mieleeni aamulla radiosta kuulemani mainos, siinä mainostettiin jotain vakuutusta tai jotain sen suuntaista tyyliin:  

" Hei ukko-kulta, kesä tulossa ja meidän olisi niin kiva alkaa tehdä remppaa YHDESSÄ, laitetaanko heti vakuutukset kuntoon, niin SINÄ pääset sitten heti hommiin !
Voi noita miesparkojakin.

Katsoin muuten eilen KAUNIS ELÄMÄ -jakson Riitta Väisäsestä.
Jostain syystä tykkäsin hänestä sekä Lenita Airistosta. Jotain kummaa kypsyyttä heissä oli.

                                                           >>>  Kaunis Elämä