maanantai 26. maaliskuuta 2018

Pääsiäisviikon tarina

Pekka Pouta se hihittelee TV:ssä sääkarttojensa kanssa, vaikka minä en kyllä nyt näe yhdessäkään kartassa huumoria. Sitä vastoin siinä on jo vitsin paikka, kun Suomessa alkoi mukamas kesäaika nyt  viikonloppuna ja lämpömittari näyttää edelleen pakkasta saman verran kun etelämmässä on lämpöistä.

Juuri katsoin Wikipediasta kesän määritelmän Suomessa ja siellä sanottiin, että " Suomessa ilmastotieteellinen terminen kesä tarkoittaa vuodenaikaa, jolloin vuorokauden keskilämpötila on korkeampi kuin +10 °C".    
Huomaatteko, meitä juksataan....pahemman kerran. Minä ainakin vastustan, ai mitä, no en enää muista..... Mutta vastahan jokseenkin kesäkuussa meillä alkaa kesäaika.

Sukka tuli muuten valmiiksi, mutta ongelmana on nyt liian pitkä paussi kahden sukan kutomisessa. Olisi pitänyt tehdä kahta sukkaa yhtä aikaa, niin saattaisi tulla samanlaiset. Mutta aion kyllä sitkeästi tehdä toisenkin suht' samanlaisen. Ensimmäisestä tuli oikein hyvä ....loppujen lopuksi ja persoonallinenkin ja Isännälle tuli. Kannattaa näköjään tehdä ensin ja katsoa kenelle tekeleestä tulee. 


Pääsiäinenkin tulossa. Minä en ole mikään juhlapyhäihminen, paitsi JOULU-ihminen. 
Mutta suklaamunia syön ja kannatan noitimista, sitä lasten suurta riemua. Ainut koristeenikin on se vanha tuttu noita-akka katossa roikkumassa, jonka Isäntä aina juhannuksen aikoihin ottaa pois katosta kiikkumasta.

Sellaista kyllä suuresti ihmettelen tästä nykyajasta, että kun ollaan olevinamme niin sallivia ja vapautuneita nykyään, mutta toisaalta sitten ollaan NIIN ahdasmielisiä että...esim. Lasten virpomisperinteelle. Milloin lukee lehdissä, että pajut häviää perinteen takia tai virpojat ovat ahneita ja jotkut jopa häiriintyvät, kun joskus tulee joku oven taakse tervehtimään iloisena punaposkisena.


No, ehkä semmoinen alkaisi olla jo ahneutta, jos ovelle ilmestyy puolitoista metrinen "lapsi" tai isä tuohikoreineen tai jos vanhemmat kyytii lapsiaan koko kylän kokoiselta alueelta peräkärryn kanssa MUTTA täytyyhän lapsilla jotain mukavaa perinnettä säilyttää. Aatella millä innolla ne posket punaisina askartelee niitä nättiä oksiaan ja pukeutuvat ja kulkevat ovilla lausumassa loitsujaan. Oi sitä lasten riemua ! Minä ainakin olen sen perinteen vankkumaton kannattaja.


Että....Se siitä aikuisten nykyajan suvaitsevaisuudesta.

Otetaan pääsiäisen kunniaksi  >>>  Kesäfanfaari
Se kun on niin hauskan iloinen kappale.