maanantai 1. tammikuuta 2018

Uusi vuosi

Hyvää Uutta Vuotta !
Ja taas on syötynä yksi Joulu vanhoja perinteitä noudattaen, siis siten ettei "Kenkään nälkää nähkö". Ja suklaata ei saa jäädä nurkkiin laisinkaan....ainakaan pilaantumaan. Ja ihme on tapahtunut, itse tehtyä kotikaljaa sekä kinkkua ja laatikoita syöden on koneisto toiminut erinomaisesti, paitsi näin uutena vuotena alkaa jo pikku hiljaa tuntumaan, että NYT on pakko alkaa pikku hiljaa keventämään tai porsaita oomme kohta kaikki. Joten Repen kiskomana kinkunsulatuslenkille.

Mutta viikon kokemuksella en kyllä ole enää ihan varma siitä, mikä lopulta on terveellistä ja mikä ei. Olo on ollut jotenkin särytön ja parempi noilla perinneruuilla. Perin kummallista kyllä. Heti kun söin maitoa ja hapanleipää, alkoi kone leikkaamaan kiinni.

Kävimme Isännän kanssa katsomassa uusin Tuntematon Sotilas. Isäntään teki syvän vaikutuksen. Minuun olisi tehnyt myös, jos olisi ollut tekstitys suomeksi (niin olisi saanut puheesta selvän)  ja jos kaikki olisi kuvattu hiukan kaempaa, (semmoinen koko kankaan kokoinen naama ei ole kiva katsella). Ja myöskään ei ole kiva säikähtää vähän väliä, niin että sydän pomppaa kurkkuun. Joka kerta kun hyppäsin tuolillani, ajattelin vanhoja veteraaneja, että miten ihmeessä ne on pystyneet katsomaan sitä ilman korvatulppia ja sydämen tahdistinta.
Vaikka ymmärrän kyllä tämän säikäytys-tehosteenkin jotenkin. Koska semmoista se olo siellä varmaan oikeasti on ollut, että kun oli hiljainen hetki niin sitten tuleekin yht'äkkinen kova tykitys. Niin ja ehkä puoli tuntia oli liikaa istua peläten suonenvetoa, mutta kaippa sekin kuvasi sitä loputonta sodan pituutta....siis että saatiin elokuvayleisökin tajuamaan, kuinka pitkä sota todella oli.

Mutta muutoin kyllä oli todentuntuinen elokuva ja hyvät näyttelijät kohdillaan.  
                                                         >>>>  Tuntematon sotilas -traileri    
Tuo traileri kyllä sai tunteet pintaan, nyt kun sitä katsoin.